zgodba


Ime podjetja pojmujemo na vsaj dva možna načina.
Zgradba zamisli je strukturni pristop, razmislek o procesu, artikuliranje misli in členitev ideje do izvedbe. Zgradba za misli pa topel dom, hiša, kamor jih lahko pospravimo, prostor, kjer je mišljenje pomembno in spoštovano.

Matija Kovač je naziv magister inženir arhitekture pridobil aprila 2017, med študijem pa se je udeležil mednarodne študentske izmenjave v Benetkah ter se izpopolnjeval na poletni šoli oblikovanja gledališke luči v Londonu. Aktivno se ukvarja s kulturo, kreativni vodja Hiše kulture Celje je že od leta 2009, kjer skrbi za celostno grafično podobo ter usklajuje in izvršuje umetniške produkcije različnih obsegov.

Maša Kamplet je leta 2016 magistrirala na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo. V času študija je bila na enoletni izmenjavi na Faculdade de Arquitetura da Universidade v Lisboni in praksi v biroja Ole Scheeren v Pekingu. Po šolanju je izpolnjevala svoje znanje v biroju Ab objekt v Celju. Leta 2020 je tudi pridobila naziv pooblaščene arhitektke in se priključila ekipi zgradbazamisli.

Ana Nežmah je diplomirana oblikovalka notranje opreme, ki z ekipo Zgradbazamisli od leta 2021 sodeluje pri načrtovanju interierov.

Mojca Črešnik
je študij na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo zaključila leta 2015. Bila je na enoletni študijski izmenjavi na Deakin University v Melbournu, svoje znanje pa je izpopolnjevala tudi na Univerzi za uporabno umetnost na Dunaju, raznih študijskih delavnicah ter praksi v biroju Monochrome Architects v Ljubljani in AB objekt v Celju. S 1. 6. 2019 je pooblaščena arhitektka, vpisana v imenik ZAPS.

Žana Penca je leta 2016 magistrirala na RWTH Aachen University v Aachnu. Svoje znanje je dopolnjevala na študijskih  izmenjavah na Budapest University of Technology and Economics na Madžarskem ter YONSEI University v Seulu v Južni Koreji. Po aktivnem delovanju v birojih v tujini in doma, kot so Peter Haimerl architektur München in Premica, d. o. o. ter izpopolnjevanju na področju BIM projektiranja, se je leta 2019 priključila ekipi zgradbazamisli.

Klara Suša Vačovnik je absolventka magistrskega študija arhitekture na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo. Je tehnična sodelavka v seminarju izr. prof. mag. Anje Planišček.

Z nami so sodelovali Lenart Piano, Amadej Mravlak, Aleš Žmavc, Jona Rak Koceli in Timotej Jevšenak.

Zgradbazamisli deluje od januarja 2016.

(c) zgradbazamisli, arhitektura in oblikovanje, 2020. All rights reserved.